Šnečci z pomazánkového másla Ládi Hrušky

Ingredience


Kečup 100 ml
Majoránka 5 g
Máslo pomazánkové 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Salám Poličan 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky a pomazánkového másla vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na asi 0,5 centimetru silný obdélníkový plát.
  2. Plát těsta potřeme kečupem a poklademe kolečky salámu a plátky sýru. Poté placku s náplní srolujeme jako roládu a nakrájíme nožem na plátky silné asi 1 centimetr.
  3. Šneky vyskládáme na plocho na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme majoránkou.
  4. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut do zlatova.