Šnečci z pomazánkového másla Ládi Hrušky
Ingredience
Kečup |
100 ml |
Majoránka |
5 g |
Máslo pomazánkové |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Salám Poličan |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky a pomazánkového másla vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na asi 0,5 centimetru silný obdélníkový plát.
- Plát těsta potřeme kečupem a poklademe kolečky salámu a plátky sýru. Poté placku s náplní srolujeme jako roládu a nakrájíme nožem na plátky silné asi 1 centimetr.
- Šneky vyskládáme na plocho na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme majoránkou.
- Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut do zlatova.