Plněný grilovaný chléb
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chléb konzumní |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
3 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Šunka dušená |
125 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
125 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nařízneme v chlebu 2cm krajíčky, které nedořízneme.
- Každý zářez potřeme osoleným máslem, ve kterém jsme rozmíchali 4 stroužky česneku.
- Do každého zářezu vsuneme plátky šunky, eidamu, kolečka rajčat, proužky paprik a nakrájené cibulky.
- Zbylý česnek utřeme se solí, smícháme s olejem a petrželkou.
- Na alobal dáme naplněný chléb, potřeme ochuceným olejem, zabalíme do alobalu a dáme na gril.
- Po 20 minutách sundáme z alobalu a dopečeme.