Balada z alobalu Ládi Hrušky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
6 ks |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
20 g |
Klobása vepřová |
1 ks |
Kmín mletý |
2 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová kotleta s kostí |
2 ks |
Vepřové sádlo škvařené |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.
- Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.