Balada z alobalu Ládi Hrušky

Balada z alobalu Ládi Hrušky - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 6 ks
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 20 g
Klobása vepřová 1 ks
Kmín mletý 2 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Vepřová kotleta s kostí 2 ks
Vepřové sádlo škvařené 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.
  3. Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.