Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý |
400 g |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.
- Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.