Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky

Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jogurt bílý 400 g
Kuřecí prsa 800 g
Olej rostlinný 50 ml
Strouhanka 200 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.
  3. Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.