Kuřecí (krůtí) řízky na smetaně
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Mandle |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
160 ml |
Sůl bylinková |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené řízky z kuřecích prsou osolíme bylinkovou solí.
- Na pánvi na rozehřátém oleji maso opékáme asi 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve.
- Na výpeku v pánvi orestujeme nasekané mandle, přilijeme trochu vody a vlijeme smetanu. Zamícháme a přisolíme bylinkovou solí.
- Řízky přelijeme smetanovou omáčkou a ihned podáváme.