Řez kardinál
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
170 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Marmeláda borůvková |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks |
Vejce slepičí |
10 ks |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.
- Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
- Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.
- Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.
- Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.
- Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.
- Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.
- Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.
- Krájíme na řezy.