Řez kardinál

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 170 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Marmeláda borůvková 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 ks
Vejce slepičí 10 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.
  2. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.
  5. Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.
  6. Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.
  7. Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.
  8. Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.
  9. Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.
  10. Krájíme na řezy.