Toastové lasagne Ládi Hrušky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb toastový |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
10 ml |
Protlak rajčatový sterilovaný |
200 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Šunka dušená |
25 plátek |
Sýr Eidam cihla 30% |
25 plátek |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.
- Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.