Toastové lasagne Ládi Hrušky

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb toastový 500 g
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 10 ml
Protlak rajčatový sterilovaný 200 ml
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Šunka dušená 25 plátek
Sýr Eidam cihla 30% 25 plátek
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.
  2. Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.