Perník s jablky

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Cukr moučkový 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 450 g
Kakao - prášek 1.5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 12 polévková lžíce
Mouka polohrubá 450 g
Soda jedlá 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu.
  2. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka.
  3. Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  4. Upečeme a vychladlý polijeme polevou.