Perník s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
450 g |
Kakao - prášek |
1.5 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
12 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
450 g |
Soda jedlá |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu.
- Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka.
- Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Upečeme a vychladlý polijeme polevou.