Jednoduchý zeleninový boršč
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Červená řepa |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
4 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev, červenou řepu a celer nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme na nudličky a vše vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme do změknutí zeleniny.
- Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli probublávat. Směs potom vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
- Nakonec polévku osolíme a opepříme.
- Při podávání každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.