Jednoduchý zeleninový boršč

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Červená řepa 4 ks
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Zakysaná smetana 4 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, červenou řepu a celer nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme na nudličky a vše vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme do změknutí zeleniny.
  2. Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli probublávat. Směs potom vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
  3. Nakonec polévku osolíme a opepříme.
  4. Při podávání každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.