Binenštych

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Ořechy vlašské 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a mouku s kypřícím práškem smícháme a zpracujeme hladké těsto.
  2. Připravíme náplň - rozpustíme máslo, přidáme ořechy, cukr, mléko, vanilkový cukr a vše povaříme.
  3. Vyválíme těsto, dáme na vymazaný plech, potřeme náplní a při 170 stupních pečeme 40 minut.