Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou
Ingredience
Filé rybí |
130 g |
Kukuřičné lupínky Natural |
12 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej kokosový |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pomeranč červený |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sýr Gouda 30% |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.
- Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.
- Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.