Těstoviny v tofu omáčce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sójové mléko sušené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
100 g |
Těstoviny bezvaječné |
400 g |
Tofu uzené |
150 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme.
- Na oleji osmahneme oloupanou, na proužky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájené uzené i bílé tofu. Po chvíli smažení zalijeme sušeným sójovým mlékem rozmixovaným s 200ml vlažné vody. Přilijeme citronovou šťávu a za občasného míchání povaříme asi 15 minut.
- Před koncem vaření můžeme přidat prolisovaný stroužek česneku.
- Podáváme s uvařenými těstovinami.