Těstoviny v tofu omáčce

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sójové mléko sušené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 100 g
Těstoviny bezvaječné 400 g
Tofu uzené 150 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme.
  2. Na oleji osmahneme oloupanou, na proužky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájené uzené i bílé tofu. Po chvíli smažení zalijeme sušeným sójovým mlékem rozmixovaným s 200ml vlažné vody. Přilijeme citronovou šťávu a za občasného míchání povaříme asi 15 minut.
  3. Před koncem vaření můžeme přidat prolisovaný stroužek česneku.
  4. Podáváme s uvařenými těstovinami.