Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou
Ingredience
Broskve |
1 ks |
Jahody zahradní |
75 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Zralou broskev omyjeme, slupku nakrojíme do tvaru malého křížku a ponoříme ji do misky s horkou vodou. Po 30-60 sekundách ji vyjmeme a oloupeme. Rozkrojíme ji na polovinu, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky přímo do malého rendlíku.
- Omyté a očištěné jahody nakrájíme na plátky a přidáme je k broskvi. Menší lusk pravé vanilky ostrým nožem rozkrojíme podélně na polovinu, pak nožem vyškrabeme polovinu semínek do rendlíku k ovoci. Promícháme a pod pokličkou pomalu směs dusíme 5-8 minut. Občas ovoce promícháme.
- Měkké dušené ovoce rozmačkáme vidličkou a rozdělíme na dvě porce. Dušenou broskev jahodami podáváme mírně teplé nebo vychladlé.