Ledový salát s celerem

Ingredience


Celer bulvový 400 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 120 g
Sůl 1 špetka
Tofu uzené 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer povaříme ve vodě asi 20 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlý celer oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy.
  2. Omytý ledový salát nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme do mísy k celeru.
  3. Uzené tofu nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme k celeru a salátu. Vše dobře promícháme.
  4. Salát ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.