Ledový salát s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
400 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Tofu uzené |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer povaříme ve vodě asi 20 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlý celer oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy.
- Omytý ledový salát nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme do mísy k celeru.
- Uzené tofu nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme k celeru a salátu. Vše dobře promícháme.
- Salát ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.