Losos dušený v pomerančové šťávě

Ingredience


Jablka 1 ks
Losos - filety 125 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mrkev kořen 180 g
Olej olivový 0.5 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
Voda pitná 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.
  2. Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
  3. Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.
  4. Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.