Losos dušený v pomerančové šťávě
Ingredience
Jablka |
1 ks |
Losos - filety |
125 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
180 g |
Olej olivový |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
Voda pitná |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.
- Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.
- Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.