Hovězí guláš se zeleninou pro děti
Ingredience
Brambory |
150 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
150 g |
Hrášek a jarní mrkev |
100 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
160 ml |
Paprika lahůdková mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
- V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
- Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
- Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
- Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.