Hovězí guláš se zeleninou pro děti

Ingredience


Brambory 150 g
Celer řapíkatý 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 150 g
Hrášek a jarní mrkev 100 g
Kmín drcený 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Voda pitná 160 ml
Paprika lahůdková mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
  2. V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
  3. Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
  4. Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
  5. Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.