Dětské pyré z ovesných vloček s podzimním ovocem

Ingredience


Hroznové víno 3 ks
Hrušky 0.5 ks
jablečná šťáva 4 polévková lžíce
Jablka 0.5 ks
Ovesné vločky 2 polévková lžíce
Švestky 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme sladké zralé ovoce: jablko, hrušku, hroznové víno a švestky. Švestky a hrozno zbavíme pecek a pokrájíme je na malé kostičky. Jablko a hrušku rozpůlíme. Polovinu jablka a hrušky zbavíme jadřince, ovoce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Ovesné vločky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, odkapané dáme do rendlíku, přilijeme k nim vodu a čistou jablečnou šťávu. Vločky přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme 2-3 minuty. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme a vaříme další 2-3 minuty. Pak rendlík s vločkami odstavíme z plotny, směs necháme chvilku vychladnout, pak jí rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Podáváme teplé i vychladlé.
  3. Porci, kterou nebudeme potřebovat, si dáme do malého kelímku a po vychladnutí ji zamrazíme.