Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Cukr skořicový 1 ks
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 200 ml
Tvaroh jemný 250 g
Vánočka máslová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 1 centimetr, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme tvaroh s jogurtem.
  2. Na dno zapékací misky vymazané asi čtvrtinou másla poskládáme plátky vánočky a zakapeme mlékem. Na plátky vánočky naneseme polovinu tvarohu s cukrem, na ni poskládáme polovinu plátků jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení ještě jednou zopakujeme a jako vrchní vrstvu položíme plátky vánočky. Také poslední vrstvu pečiva zakapeme mlékem a navrch položíme zbylé máslo nakrájené na plátky.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.