Domácí široké nudle Ládi Hrušky
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Olej olivový |
20 ml |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.
- Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.
- Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.
- Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.
- Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.