Hrnečkové knedlíky Ládi Hrušky

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 10 ml
Rohlík tukový 1 ks
Sůl 3 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme 200 g mouky, vlažné mléko, vejce, polovinu prášku do pečiva, sůl a rohlík nakrájený na kostičky.
  2. Hrnečky vhodné pro použití v mikrovlnné troubě vymažeme olejem a vysypeme zbylou moukou. Poté naplníme těstem asi do tří čtvrtin.
  3. Hrnečky dáme vařit do mikrovlnné trouby na vyšší výkon (asi 750 W) po dobu 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když se těsto nelepí na špejli.