Hrnečkové knedlíky Ládi Hrušky
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
10 ml |
Rohlík tukový |
1 ks |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme 200 g mouky, vlažné mléko, vejce, polovinu prášku do pečiva, sůl a rohlík nakrájený na kostičky.
- Hrnečky vhodné pro použití v mikrovlnné troubě vymažeme olejem a vysypeme zbylou moukou. Poté naplníme těstem asi do tří čtvrtin.
- Hrnečky dáme vařit do mikrovlnné trouby na vyšší výkon (asi 750 W) po dobu 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když se těsto nelepí na špejli.