Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 220 g
Celer řapíkatý 50 g
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hovězí maso zadní 150 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mrkev kořen 150 g
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Pastinák 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
  2. Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.
  3. V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.
  4. Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.