Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
220 g |
Celer řapíkatý |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
150 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Pastinák |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
- Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.
- V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.
- Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.