Kuřecí nudličky s rajčatovo- jablečnou omáčkou a rýží

Ingredience


Brambory 170 g
Česnek 1 stroužek
Cibule lahůdková 1 ks
jablečná šťáva 60 ml
Kuřecí prsa 75 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Meduňka 0.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Vývar drůbeží 150 ml
Hřebíček 1 ks
Rýže Parboiled 50 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrabanou mrkev, oloupanou větší bramboru, malou snítku čerstvého tymiánu s 2-3 lístky meduňky omyjeme a všechno pokrájíme na malé kousky. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibulku a stroužek česneku posekáme nadrobno. Konzervovaná neslaná rajčata nakrájíme na malé kousky.
  2. Mezitím dáme do rendlíku dobře promytou rýži, zalijeme ji vodou, přimícháme hřebíček a rýži uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut, pak z rýže vyjmeme hřebíček.
  3. V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kuřecí maso a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty, než se zatáhne. Pak přimícháme mrkev, brambory, rajčata a bylinky. Přilejeme kuřecí vývar pro děti (neslaný) a čistou jablečnou šťávu. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu vše dusíme 20 minut. Tyčovým mixérem podušenou směs rozmixujeme, promícháme ji s uvařenou rýží a směs rozdělíme na porce.
  4. Čerstou porci dítěti podáváme teplou. Ostatní porce si po vychladnutí odložíme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.