Kuřecí nudličky s rajčatovo- jablečnou omáčkou a rýží
Ingredience
Brambory |
170 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule lahůdková |
1 ks |
jablečná šťáva |
60 ml |
Kuřecí prsa |
75 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Meduňka |
0.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Hřebíček |
1 ks |
Rýže Parboiled |
50 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oškrabanou mrkev, oloupanou větší bramboru, malou snítku čerstvého tymiánu s 2-3 lístky meduňky omyjeme a všechno pokrájíme na malé kousky. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibulku a stroužek česneku posekáme nadrobno. Konzervovaná neslaná rajčata nakrájíme na malé kousky.
- Mezitím dáme do rendlíku dobře promytou rýži, zalijeme ji vodou, přimícháme hřebíček a rýži uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut, pak z rýže vyjmeme hřebíček.
- V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kuřecí maso a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty, než se zatáhne. Pak přimícháme mrkev, brambory, rajčata a bylinky. Přilejeme kuřecí vývar pro děti (neslaný) a čistou jablečnou šťávu. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu vše dusíme 20 minut. Tyčovým mixérem podušenou směs rozmixujeme, promícháme ji s uvařenou rýží a směs rozdělíme na porce.
- Čerstou porci dítěti podáváme teplou. Ostatní porce si po vychladnutí odložíme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.