Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti

Ingredience


Rýže jasmínová 50 g
Voda pitná 300 ml
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Mléko plnotučné 600 ml
Puding 2 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Máslo čerstvé 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalijeme ji vodou a vaříme doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala.
  2. Mezitím v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Vymíhaný puding nalijeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
  3. Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.