Puding s mléčnou rýží a broskvemi
Ingredience
Kompot broskvový |
100 g |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
0.33 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1.67 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Puding |
0.33 polévková lžíce |
Rýže jasmínová |
8.33 g |
Vanilkový lusk |
0.17 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kompotované broskve bez slupky slijeme ze šťávy, pokrájíme je na malé kousky, dáme je do misky, promícháme s javorovým sirupem a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby z nich nebyla kaše. Rozmixované broskve promícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho mírně teplý.
- Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:
- Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
- Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.