Zapečené plněné nektarinky
Ingredience
Bifido bílý jogurt |
200 g |
Borůvky |
160 g |
Maliny |
110 g |
Med květový |
2 polévková lžíce |
Nektarinka |
4 ks |
Pomeranč červený |
1 ks |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Velký červený pomeranč omyjeme, osušíme, nastrouháme z něj lžíci kůry a vymačkáme šťávu. Omyjeme v sítu borůvky s malinami a necháme je okapat. Zralé, ale pevné nektarinky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a poloviny nektarinek poklademe do zapékací mísy slupkou vespod. Střídavě naplníme nektarinky malinami a borůvkami. Ovoce pokapeme šťávou z celého červeného pomeranče, pak misku dáme do předehřáté trouby a ovoce zapečeme. Necháme je v troubě maximálně 8 minut.
- Mezitím vymícháme jogurt s nastrouhanou kůrou a tekutým květovým medem.
- Na každý servírovací talířek položíme 2 poloviny nektarinky (jednu polovinu s malinami, druhou polovinu s borůvkami), ozdobíme je 1 vrchovatou lžíci jogurtu a hned servírujeme.