Zapečené plněné nektarinky

Ingredience


Bifido bílý jogurt 200 g
Borůvky 160 g
Maliny 110 g
Med květový 2 polévková lžíce
Nektarinka 4 ks
Pomeranč červený 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Velký červený pomeranč omyjeme, osušíme, nastrouháme z něj lžíci kůry a vymačkáme šťávu. Omyjeme v sítu borůvky s malinami a necháme je okapat. Zralé, ale pevné nektarinky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a poloviny nektarinek poklademe do zapékací mísy slupkou vespod. Střídavě naplníme nektarinky malinami a borůvkami. Ovoce pokapeme šťávou z celého červeného pomeranče, pak misku dáme do předehřáté trouby a ovoce zapečeme. Necháme je v troubě maximálně 8 minut.
  2. Mezitím vymícháme jogurt s nastrouhanou kůrou a tekutým květovým medem.
  3. Na každý servírovací talířek položíme 2 poloviny nektarinky (jednu polovinu s malinami, druhou polovinu s borůvkami), ozdobíme je 1 vrchovatou lžíci jogurtu a hned servírujeme.