Rajčatová snídaně

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
dušená šunka výběrová 85%masa 4 plátek
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 2 špetka
Paprika červená 1 špetka
Sůl bylinková 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme si větší stroužek česneku který pokrájíme nadrobno. Bazalkové omyté listy posekáme.
  2. Zralá masitá rajčata omyjeme, ponoříme do misky na 30 sekund do horké vody, pak je ochladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dorůžova česnek, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou je dusíme doměkka 10-15 minut.
  3. Troubu si předehřejeme na 180°C. Rajčata občas promícháme a vidličkou rozmačkáme. Nakonec je dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a bazalkou.
  4. Připravíme 2 zapékací hlubší misky o průměru přibližně 10-12cm. Na dno každé misky položíme 2 plátky šunky, kterou zalejeme rozvařenými rajčaty, Doprostřed každé misky rozklepnee čerstvé vejce, ochutíme je solí a červenou paprikou. Poté misky vložíme do trouby a rajčata s vejci pečeme přibližně 15-20 minut (do doby, až se vejce upečou).
  5. Misky se zapečenými rajčaty a vejci servírujeme k snídani hned horké.