Rajčatová snídaně
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
dušená šunka výběrová 85%masa |
4 plátek |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
2 špetka |
Paprika červená |
1 špetka |
Sůl bylinková |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očistíme si větší stroužek česneku který pokrájíme nadrobno. Bazalkové omyté listy posekáme.
- Zralá masitá rajčata omyjeme, ponoříme do misky na 30 sekund do horké vody, pak je ochladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dorůžova česnek, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou je dusíme doměkka 10-15 minut.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Rajčata občas promícháme a vidličkou rozmačkáme. Nakonec je dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a bazalkou.
- Připravíme 2 zapékací hlubší misky o průměru přibližně 10-12cm. Na dno každé misky položíme 2 plátky šunky, kterou zalejeme rozvařenými rajčaty, Doprostřed každé misky rozklepnee čerstvé vejce, ochutíme je solí a červenou paprikou. Poté misky vložíme do trouby a rajčata s vejci pečeme přibližně 15-20 minut (do doby, až se vejce upečou).
- Misky se zapečenými rajčaty a vejci servírujeme k snídani hned horké.