Tuňáková pěna v parmské šunce

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hellmann's Majonéza originál 90 g
okurky sterilizované 1 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Šunka parmská 12 plátek
Tuňák ve vlastní šťávě 200 g
Rajčata Cherry 8 ks
Salát Rosso 200 g
Tyčinky 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.
  2. Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.
  3. Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.