Tuňáková pěna v parmské šunce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hellmann's Majonéza originál |
90 g |
okurky sterilizované |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Šunka parmská |
12 plátek |
Tuňák ve vlastní šťávě |
200 g |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Salát Rosso |
200 g |
Tyčinky |
12 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.
- Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.
- Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.