Šunkové rolky s grilovanými rajčaty
Ingredience
Chléb výběrový |
8 plátek |
Med akátový |
4 polévková lžíce |
Šunka schwarzwaldská |
12 plátek |
Meduňka |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Sůl bylinková |
2 špetka |
Olivy černé |
50 g |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr krémový |
110 g |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme velká masitá rajčata. Meduňkové lístky a pažitku (každé zvlášť pokrájíme nadrobno. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Rozpálíme si gril: rajčata rozpůlíme a poklademe je slupkou dolů. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, posypeme bazalkou, pokapeme olejem a grilujeme asi 8-10 minut.
- Mezitím v míse ručním šlehačem vyšleháme krémový a roztiratelný sýr se solí, čerstvě pomletým pepřem, zamícháme do něj pažitku s olivami a znovu vše vyšleháme vidličkou. Rozložíme si pečící papír, na něj poklademe plátky šunky. Na střed každého plátku položíme grilované rajče, lžičkou na něj naneseme kopeček sýrového krému a opatrně rajče zabalíme do šunky - vytvoříme si tak 12 šunkových rolek. Plátky chleba v toustovači opražíme jen dozlatova,
- Rolky rozdělíme je na 4 servírovací talíře, přelijeme tekutým akátovým medem a hned podáváme s teplým opečeným chlebem.