Šunkové rolky s grilovanými rajčaty

Ingredience


Chléb výběrový 8 plátek
Med akátový 4 polévková lžíce
Šunka schwarzwaldská 12 plátek
Meduňka 1.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Rajčata 6 ks
Sůl bylinková 2 špetka
Olivy černé 50 g
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr krémový 110 g
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme velká masitá rajčata. Meduňkové lístky a pažitku (každé zvlášť pokrájíme nadrobno. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Rozpálíme si gril: rajčata rozpůlíme a poklademe je slupkou dolů. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, posypeme bazalkou, pokapeme olejem a grilujeme asi 8-10 minut.
  3. Mezitím v míse ručním šlehačem vyšleháme krémový a roztiratelný sýr se solí, čerstvě pomletým pepřem, zamícháme do něj pažitku s olivami a znovu vše vyšleháme vidličkou. Rozložíme si pečící papír, na něj poklademe plátky šunky. Na střed každého plátku položíme grilované rajče, lžičkou na něj naneseme kopeček sýrového krému a opatrně rajče zabalíme do šunky - vytvoříme si tak 12 šunkových rolek. Plátky chleba v toustovači opražíme jen dozlatova,
  4. Rolky rozdělíme je na 4 servírovací talíře, přelijeme tekutým akátovým medem a hned podáváme s teplým opečeným chlebem.