Farfalle salát s mandlovým pestem
Ingredience
Baby špenát |
60 g |
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mandle loupané |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
90 ml |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl bylinková |
2 špetka |
Sýr Gran Moravia |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Farfalle |
130 g |
Voda pitná |
2 l |
Chilli paprička |
1 ks |
mozzarella třešinky |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme.
- V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu.
- Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience.
- Salát podáváme teplý nebo studený.