Farfalle salát s mandlovým pestem

Ingredience


Baby špenát 60 g
Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Mandle loupané 50 g
Olej olivový extra panenský 90 ml
Pepř bílý 2 špetka
Sůl bylinková 2 špetka
Sýr Gran Moravia 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Farfalle 130 g
Voda pitná 2 l
Chilli paprička 1 ks
mozzarella třešinky 120 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata Cherry 6 ks
Rajčata sušená sterilovaná 2 ks
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme.
  2. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu.
  3. Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience.
  4. Salát podáváme teplý nebo studený.