Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 1 ks
Dýně 1.5 kg
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 80 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rukola 140 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou dýni osušíme a rozkrojíme na poloviny. Z dýně pomocí lžíce vydlabeme semínka, dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistíme mrkev, brambory a cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme cibuli, po 2 minutách přimícháme mrkev a restujeme ješě jednu minutu. Poté přilijeme horký vývar, vložíme do něj kostky dýně a brambor. Jakmile polévka přijde k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř a vaříme pomalu 35 minut. Občas ji promícháme.
  3. Lístky rukoly a jemné lístky mladého kopru omyjeme. Když je zelenina měkká, po krátkém vychladnutí ji dohladka rozmixujeme. Kopr pokrájíme nadrobno a zamícháme do polévky, kterou případně ještě dochutíme solí i pepřem.
  4. Polévku na talířích ozdobíme lístkami rukoly a hned horkou ji podáváme. Dobrou chuť.