Karotková příloha k masu
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Karotka |
400 g |
Máta |
3 polévková lžíce |
Med akátový |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Semínka slunečnicová loupaná |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.
- Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.