Karotková příloha k masu

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Karotka 400 g
Máta 3 polévková lžíce
Med akátový 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Semínka slunečnicová loupaná 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 3 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.
  2. Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.