Jemný cuketkovo-fazolový salát
Ingredience
Česnek medvědí |
0.5 polévková lžíce |
Cuketa |
4 ks |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Med pampeliškový |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 špetka |
Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).
- Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.
- Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.
- Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.