Jemný cuketkovo-fazolový salát

Ingredience


Česnek medvědí 0.5 polévková lžíce
Cuketa 4 ks
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Citrony 1 ks
Med pampeliškový 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Fazole bílé v mírně slaném nálevu 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).
  2. Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.
  3. Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.
  4. Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.