Masopustní koblihy II

Masopustní koblihy II - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Droždí 40 g
Marmeláda meruňková 150 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Olej rostlinný 300 ml
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.
  2. V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
  3. Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.
  4. Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.