Masopustní koblihy II
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Droždí |
40 g |
Marmeláda meruňková |
150 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.
- V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.
- Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.