Zabíjačkový guláš

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 2 krajíc
Cibule 3 ks
Játra vepřová 400 g
Majoránka 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 400 g
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.
  2. Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.
  3. Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
  4. Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.