Zabíjačkový guláš
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Cibule |
3 ks |
Játra vepřová |
400 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
400 g |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.
- Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.
- Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
- Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.