Ovocné knedlíky se zakysanou smetanou

Ovocné knedlíky se zakysanou smetanou - obrázek

Ingredience


Cukr moučka 8 polévková lžíce
Jahody 300 g
Máslo 60 g
Mouka polohrubá 200 g
Nutella 100 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme těsto: smícháme tvaroh, vejce, mouku a špetku soli. Vše pořádně propracujeme a nakonec vmícháme máslo – rozpuštěné ale studené. Necháme odpočívat.
  2. Jahody očistíme a svaříme je s cukrem.
  3. Z těsta oddělujeme drobné části, z kterých tvoříme kuličky a poté placičky. Každou placičku vydatně pomažeme nutellou, dáme na ni jahodu a zabalíme v kuličku.
  4. Kuličky poté vaříme ve vodě – až vyplavou, tak je ještě pět minut povaříme.
  5. Mezitím, co se nám vaří kuličky, si vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem.
  6. Kuličky podáváme přelité omáčkou ze zakysané smetany.