Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Citrónová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cizrna konzervovaná 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Fazole červené sterilované 400 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Máta 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Tuňák ve vlastní šťávě 400 g
Veka 12 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.
  2. Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.
  3. V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.