Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Citrónová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cizrna konzervovaná |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Máta |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Tuňák ve vlastní šťávě |
400 g |
Veka |
12 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.
- Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.
- V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.