Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem
Ingredience
Neapolský salám |
60 g |
Oříšky piniové |
20 g |
Rajčata |
4 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Citrónová šťáva |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rukola |
100 g |
Salát Rosso |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.
- Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.
- Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.