Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem

Ingredience


Neapolský salám 60 g
Oříšky piniové 20 g
Rajčata 4 ks
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
Citrónová šťáva 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Pepř bílý 2 špetka
Rukola 100 g
Salát Rosso 100 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.
  2. Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.
  3. Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.