Omáčka s cibulí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr čerstvý bez tuku |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli zvolna povaříme ve vývaru asi 2 minuty.
- V misce smícháme žloutek s čerstvým sýrem, vinným octem, hořčicí, solí a pepřem. Za stálého míchání pomalu přiléváme vychladlý vývar.
- Omáčku podáváme studenou.