Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami

Ingredience


Brambory 200 g
Cukr krupice 1 špetka
Kmín celý 1 špetka
Mléko acidofilní 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Zelí kysané 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory nakrájíme na kostky, zelí překrájíme a spolu s kmínem a solí vaříme do poloměkka.
  2. Polévku zahustíme kyselou smetanou (nebo mlékem) a vaříme ještě 15-20 minut. Před podáváním dochutíme octem a cukrem.
  3. Vejce uvařená natvrdo překrojíme na půlky, vložíme do talíře a přelijeme polévkou.