Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko acidofilní |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory nakrájíme na kostky, zelí překrájíme a spolu s kmínem a solí vaříme do poloměkka.
- Polévku zahustíme kyselou smetanou (nebo mlékem) a vaříme ještě 15-20 minut. Před podáváním dochutíme octem a cukrem.
- Vejce uvařená natvrdo překrojíme na půlky, vložíme do talíře a přelijeme polévkou.