Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem
Ingredience
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hrášek mražený |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Šunkový salám |
150 g |
Sýr Čedar |
75 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Poctivý zeleninový bujón |
1 ks |
Těstoviny mušle |
250 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, plátky šunkového uzeného salámu nakrájíme na proužky (přibližně 2x1cm). Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle.
- V kastrólu rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme proužky šunkového salámu a společně smažíme další 2 minuty. Pak přimícháme mražený hrášek a chilli. Promícháme a vaříme dalších 5 minut.
- Do většího hrnce dáme vodu a když se začne vařit, vložíme kostku zeleninového bujónu (bez glutamánu), po 10 minutách vaření nasypeme do vroucího bujónu těstoviny z tvrdé pšenice (např. ve tvaru mušlí) a uvaříme je podle návodu al dente. Občas je promícháme.
- Uvařené těstoviny rychle scedíme, trochu vody by mělo v hrnci zůstat, přibližně 70ml. Pak těstoviny vrátíme hned do hrnce, zalejeme je rozšlehanými čerstvými vejci a při nižší teplotě je za stálého míchání dovaříme asi 1-2 minuty. Těstoviny s vejcem vyklopíme do kastrólu se šunkovým salámem, promícháme a vaříme další 3 minuty. Nakonec zamícháme nastrouhaný sýr, podle chuti dosolíme a hned horké servírujeme.