Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem

Ingredience


Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hrášek mražený 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Šunkový salám 150 g
Sýr Čedar 75 g
Vejce slepičí 2 ks
Poctivý zeleninový bujón 1 ks
Těstoviny mušle 250 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, plátky šunkového uzeného salámu nakrájíme na proužky (přibližně 2x1cm). Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle.
  2. V kastrólu rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme proužky šunkového salámu a společně smažíme další 2 minuty. Pak přimícháme mražený hrášek a chilli. Promícháme a vaříme dalších 5 minut.
  3. Do většího hrnce dáme vodu a když se začne vařit, vložíme kostku zeleninového bujónu (bez glutamánu), po 10 minutách vaření nasypeme do vroucího bujónu těstoviny z tvrdé pšenice (např. ve tvaru mušlí) a uvaříme je podle návodu al dente. Občas je promícháme.
  4. Uvařené těstoviny rychle scedíme, trochu vody by mělo v hrnci zůstat, přibližně 70ml. Pak těstoviny vrátíme hned do hrnce, zalejeme je rozšlehanými čerstvými vejci a při nižší teplotě je za stálého míchání dovaříme asi 1-2 minuty. Těstoviny s vejcem vyklopíme do kastrólu se šunkovým salámem, promícháme a vaříme další 3 minuty. Nakonec zamícháme nastrouhaný sýr, podle chuti dosolíme a hned horké servírujeme.