Listový salát s krevetami
Ingredience
Estragon |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Ocet vinný |
4 kávová lžička |
Olej jedlý parafinový |
4 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěný salát omyjeme a osušíme.
- V salátové míse umícháme zálivku z oleje, octa, soli a pepře. Přidáme salát, natrhané lístky z estragonu a vyloupané krevety. Vše promícháme.
- Vejce uvaříme ve vroucí vodě naměkko (asi 5 minut.) Opatrně je oloupeme a položíme na salát.