Losos na pórku
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
400 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
500 g |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na pánvi zvolna dusíme omytý, na špalíčky nakrájený pórek s nasekanou šalotkou. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Osolíme, opepříme a uchováme v teple.
- Filety z lososa na straně s kůží osolíme a opepříme. Filety dáme na teflonovou pánev a zvolna opékáme asi 10 minut.
- Lososa podáváme na pórkovém lůžku, ozdobíme čerstvým koprem.