Krůtí plátky Tandoori

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jogurt nízkotučný 300 g
Krůtí prsa 900 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Tandoori Masala 2 kávová lžička
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme jogurty s kořením, rozmačkaným česnekem, rozmačkaným zázvorem, jemně nasekanými a rozmačkanými paprikami, s citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs má být co nejhladší.
  2. Do krůtích plátků nakrojíme zářezy a maso vložíme do připravené směsi. Necháme do druhého dne v chladu.
  3. Maso i s marinádou přendáme do pekáče nebo zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Nakonec necháme chvíli pod grilem v troubě.