Portugalská omáčka
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytá, nakrájená rajčata smícháme s rozmačkanými stroužky česneku, s cibulí nakrájenou na plátky, s provensálským kořením a bobkovým listem. Směs osolíme, opepříme a zprudka povaříme 10 minut.
- Přimícháme rajčatový protlak a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Zvolna dusíme asi 20 minut, aby se vyvařila tekutina.
- Bobkové listy vyjmeme a směs rozmixujeme.