Portugalská omáčka

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 1 polévková lžíce
Provensálské koření 1 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá, nakrájená rajčata smícháme s rozmačkanými stroužky česneku, s cibulí nakrájenou na plátky, s provensálským kořením a bobkovým listem. Směs osolíme, opepříme a zprudka povaříme 10 minut.
  2. Přimícháme rajčatový protlak a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Zvolna dusíme asi 20 minut, aby se vyvařila tekutina.
  3. Bobkové listy vyjmeme a směs rozmixujeme.