Kakaová pěna

Ingredience


Čokoláda mléčná dia 125 g
Káva instantní 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký bez tuku 125 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné nádoby vlijeme vodu, přidáme nalámanou čokoládu a rozpustnou kávu. Zakryjeme alobalem a vložíme do napařovacího košíku v tlakovém hrnci. Povaříme 5 minut.
  2. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
  3. Když je směs v nádobě rozpuštěná, vmícháme do ní tvaroh a zlehka zapracujeme ušlehaný sníh.
  4. Pěnu rozdělíme do skleniček a před podáváním necháme 2 hodiny v chladničce.