Krémová česnečka s krutony

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 4 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 100 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 90 g
Mléko polotučné 500 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme třetinu másla a orestujeme na něm na mírném ohni tři celé stroužky česneku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme cca 3min. Poté přidáme zbytek másla a na kostičky nakrájené brambory a opékáme ještě 10min za občasného míchání.
  2. Když cibule změkne, nalijeme vývar a mléko a vaříme dokud nezměknou i brambory. Polévku rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným zbytkem česneku.
  3. Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho osmažíme. Nasypeme na jednotlivé porce, dozdobíme případně čerstvými bylinkami a podáváme.