Krémová česnečka s krutony
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme třetinu másla a orestujeme na něm na mírném ohni tři celé stroužky česneku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme cca 3min. Poté přidáme zbytek másla a na kostičky nakrájené brambory a opékáme ještě 10min za občasného míchání.
- Když cibule změkne, nalijeme vývar a mléko a vaříme dokud nezměknou i brambory. Polévku rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným zbytkem česneku.
- Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho osmažíme. Nasypeme na jednotlivé porce, dozdobíme případně čerstvými bylinkami a podáváme.