Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem
Ingredience
Losos - filety |
360 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.
- Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.
- Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.