Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem

Ingredience


Losos - filety 360 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.
  3. Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.
  4. Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.