Okurkové suflé s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh měkký bez tuku |
4 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
- Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
- Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
- Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.