Okurkové suflé s bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh měkký bez tuku 4 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
  4. Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
  5. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
  6. Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.