Punč z růžového vína s jahodami
Ingredience
Jahody zahradní |
50 g |
Koňak Godet Peardise |
150 ml |
Ledová tříšť |
10 polévková lžíce |
Maliny |
50 g |
Mango |
1 ks |
Máta |
3 polévková lžíce |
Med akátový |
2 polévková lžíce |
Minerální voda perlivá |
700 ml |
Nektarinka |
1 ks |
Víno růžové |
750 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat.
- Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout".
- Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme.