Punč z růžového vína s jahodami

Ingredience


Jahody zahradní 50 g
Koňak Godet Peardise 150 ml
Ledová tříšť 10 polévková lžíce
Maliny 50 g
Mango 1 ks
Máta 3 polévková lžíce
Med akátový 2 polévková lžíce
Minerální voda perlivá 700 ml
Nektarinka 1 ks
Víno růžové 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat.
  2. Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout".
  3. Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme.