Hovězí guláš II

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 400 g
Hovězí maso zadní 800 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu na oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, bobkový list a necháme přejít varem. Zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny. Potom vmícháme prolisovaný česnek.
  2. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme.