Hovězí guláš II
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
400 g |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V kastrolu na oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, bobkový list a necháme přejít varem. Zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny. Potom vmícháme prolisovaný česnek.
- Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme.